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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  11/07/2016
Data da última atualização:  03/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, A. O. da; SILVA, D. J.; BASSOI, L. H.
Afiliação:  ALEXSANDRO OLIVEIRA DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco/UFRPE, Engenharia Agrícola, Recife, PE; DAVI JOSE SILVA, CPATSA; LUIS HENRIQUE BASSOI, CNPDIA.
Título:  Nitrate and potassium concentration in fertigated soil cultivated with wine vines.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 40, n. 3, p. 305-316, 2016.
DOI:  10.1590/1413-70542016403042215
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In the semiarid region of Brazil the use of irrigation systems for applying fertilizers in horticulture is the primary means for incorporating nutrients in the soil. However, this technique still requires its use in wine vines to be assessed. In view of this, this study aimed to assess nitrate and potassium concentrations in soil fertigated with nitrogen and potassium fertilizers in 3 wine grape growing cycles. A field experiment was conducted with ‘Syrah’ wine grapes, in Petrolina, Pernambuco, Brazil; it assessed five nitrogen doses (0, 15, 30, 60 and 120 kg ha-1) and five K2O doses (0, 15, 30, 60 and 120 kg ha-1) applied by drip irrigation system with two emitters per plant, with a flow rate of 4 L h-1. The experimental design used was the factorial split-plot, making up 13 combinations arranged in 4 randomized blocks. Soil solution samples were collected weekly with the aid of porous cup extractors for all treatments and at depths of 0.4 and 0.6 m by determining nitrate and potassium concentrations and electrical conductivity. Increased levels of both nutrients in the irrigation water increased the availability of nitrate and potassium in the soil solution. The highest nitrate and potassium concentrations were found in the second growing cycle at both depths studied.
Thesagro:  Adubação; Fertirrigação; Nitrato; Potássio; Solo; Solução do Solo; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Fertigation; Grapes; Soil solution.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/145236/1/Davi-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA16156 - 1UPCAP - DDPROCI 16.002162016.00216
CPATSA55708 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  26/09/2016
Data da última atualização:  29/09/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TAVERNARI, F. de C.; ROZA, L. F.; SUREK, D.; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D.
Afiliação:  FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; LENILSON DA FONSECA ROZA, Udesc, Chapeco, SC; DIEGO SUREK, CNPSA; MARCEL M. BOIAGO, Udesc, Chapeco, SC; DIOVANI PAIANO, Udesc, Chapeco, SC.
Título:  Apparent metabolizable energy of microalgae (Spirulina sp.) for broilers under different methodologies.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: PSA ANNUAL MEETING, 2016, New Orleans. Abstracts... New Orleans: Poultry Science Association, 2016. p. 131. Publicado em: Poultry Science, v. 95, E-Suppl. 1, 2016.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Broiler; Spirulina sp.
Thesaurus NAL:  metabolizable energy.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147801/1/final8171.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA20738 - 1UPCRA - DD
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